Живот
30. October 2017 - 12:10

Жени, бидете внимателни: Ова никако не смеете да го правите после секс

Многу пати сме слушнале дека после секс најдобро е да го испразнете мочниот меур, но потребно е да направите уште нешто. 
 
Експертите велат дека после секс  добро е да мокритеза да ги исфрлите сите можни бактерии. Освен тоа, тие препорачуваат и со мек и сув пешкир да се избришете од сите телесни течности како не би предизвикале развој на бактерии и настанување на инфекции. 
 
За да се почуствувате уште посвежо, измијте се со млака вода и сапун.
 
Покрај тоа, најдобро е пред спиење во спалната соба да бидете без долна облека, за да дише вагината.