Бизарно но вистинито
16. јуни 2016 - 15:01

Жена починала за време на секс - кога ја ставиле во ковчег вриштејќи се разбудила

Од Зимбабве доаѓа нова несекојдневна приказна. 34-годишен човек се разбудил од  својот отворен ковчег и се исправил, а луѓето кои дошле да му одадат почит останале запрепастени од тоа што го гледаат пред себе. 

- Прв забележав дека на Дем Занет му се померуваат нозете бидејќи на мене ми дојде ред да се приближам до ковчегот. Најпрво не си верував на очите, а потоа сфатив дека тој навистина се помрднува. Сите кои беа собрани останаа во шок, рекол еден од врабитените во погребалното. 

За среќа Зенет навреме се разбудил бидејќи во текот на денот требало да биде префрлен во мртовечницата. 

Зенет веднаш бил префрлен во болница каде два дена бил  на апарати за да му се стабилизира состојбата. 

За чудо,во Зимбабве „мртви“ тела кои се враќаат во живот не се ретка појава, една жена за која се мислело дека почината во текот на секс врискајќи „оживеала“ во ковчегот.

Уште еден случак се случил во 2012 кога жена за која се мислело дека е опседната со бодење на самата себе, била пргласена мртва, па набрзо потоа се установило дека сепак е жива.