Живот
30. December 2019 - 12:14

Здравко Чолиќ доживеал немил настан - му впериле пиштол и го удирале

Годинава која заминува како успешна ќе остане во календарот на пејачот Здравко Чолиќ кој за два месеци одржа шест концерти.
 
Во една емисија, неодамна тој говорел за многу сегменти од неговиот живот, убави и не толку добри.
 
Тој се осврнал на една немила случка, кога заедно со негов соработник биле нападнати од непознати лица.
 
-Се сеќавам на еден концертм, за побрзо да завршиме и заминеме, бидејќи следниот ден требаше да патуваме за Стокхолм, излетавме јас и пријателот, а по нас три мажи со пиштоли и мотики. Ни бараа пари бидејќи некој им кажал дека сите кои ќе излезат на тој излез се менаџери и имаат многу пари. Мислеа дека ние сме менаџерите. Тоа беше одамна. Еден ме удри со пиштол по глава и ми го расквави челото. Јас ја симнав капата и му реков: „Па, јас сум Здравко Чолиќ, тој што пееше сега.“ Тогаш едниот од нив рече „Види, навистина Здравко“, па побегнаа, раскажал пејачот.