Македонија
19. August 2019 - 11:47

Заврши реконструкцијата на мостот „Гоце Делчев“

Екипи на Град Скопје вчера ги завршија градежните активности за реконструкција на мостот „Гоце Делчев“ во двата правци. Од денеска сообраќајот на мостот се одвива непречено.

Како што соопшти Град Скопје, комплексните градежни зафати за реконструкцијата на мостот завршија во предвидениот рок од 40 дена, од нивниот почеток на 9 јули 2019 година.

За време на градежните активности на овој потег беше воспоставен привремен сообраќаен режим.

– Со овој тип на реконструкција на дилатационите спојки на мосот, градежен зафат кој не беше изведен на мостот во изминатите 13 години, значително се зголемува безбедноста на мостот, се вели во соопштението од Град Скопје.