Македонија
28. July 2015 - 16:25

Заскитан куршум уби 10 годишно детенце во Гостивар

Во оваа гостиварска населба Фазанерија вчера се случи трагедијата во која животот го загуби 10 годишното дете поради заталкан куршум.

Повеќе деца играле кога десетгодишникот паднал, а останатите увиделе дека ја изгубил свеста.

Борбата за животот на детето продолжија во гостиварската болница, па во скопксиот склинички центар, но без успешно бидејќи 20 минути пред полноќ детето им подлегнало на повредите.

Полицијата соопшти дека е започната истрага за да утврди точно како настапила смртта кај детето.