Македонија
16. May 2018 - 17:58

Засадени цвеќиња и грмушки на повеќе локации во општина Карпош

Засадени се нови цвеќиња и украсни грмушки на повеќе локации во општина Карпош: кај платото во Карпош 3, платото во урбаната заедница „Пецо Божиновски-Кочо“ (спроти студентскиот дом „Гоце Делчев“), плоштадот „Делфина“ во Влае, платото во Бардовци и на кружниот тек меѓу улиците „Варшавска“ и „Париска”.

Општина Карпош информира дека продолжува со пролетното раззеленување и оплеменување на зелените површини.