Македонија
7. July 2015 - 18:19

Започна реконструкцијата на железничката станица во Прилеп

По повеќе оде ден век од изградбата, деновиве започна реконструкцијата на Железничката станица во Прилеп, како прва од прокетот на Владата за реновирање и реконструкција на 10 железнички станици во земјава.Локаната самоуправа веќе пристапи кон подготвителните градежни активности за адаптација на просторот кој ќе биде реновинран.
 
Минатата година, по повеќе од 50 години употреба на страта и нефункционална, Прилеп доби и нова, современа Автобуска станица, лоцирана во близина на Железничката станица, со што овој простор прерснува во европски транспортен центар.