Македонија
14. August 2019 - 10:17

Захариева и Димитров во Струмица на фестивалот „One Love Tour“

Вицепремиерот и министер за надворешни работи на Бугарија Екатерина Захариева утре доаѓа во еднодневна посета на Струмица, соопшти бугарското МНР.

Захариева заедно со шефот на дипломатијата на Северна Македонија Никола Димитров ќе присуствуваат на фестивалот „One Love Tour“. На настанот што е поддржан од УНЕСКО ќе бидат преставени традициите на двете земји и ќе настапат македонски и бугарски музчари.

Фестивалот „One Love Tour“, по Струмица, продолжува во Крива Паланка на 25 август, во Бургас на 7 септември, Варна на 7 септември, Скопје на 21 септември и во Стара Загора на 5 октомври