Балкан
16. February 2019 - 13:32

Загрепскиот споменик на Туѓман мора на реставрација

Споменикот на првиот хрватски претседател Фрањо Туѓман што во Загреб беше поставен во крајот на минатата година, ќе мора на реставрација поради оштетување со јајца.

Непознати напаѓачи и синоќа со јајца фрлаа по споменикот, го оштетиле и затоа ќе мора на реставрација. Тоа е втор напад врз псоменикот откако е отриен во крајот на минатата година.

Според хрватски медиуми, јајцата ја нагризле бронзата.