Македонија
25. October 2021 - 20:04

Заев: За четири години нема мрднато цената на струјата

Во гостувањето во Дневникот на Сител премиерот Зоран Заев кажа дека проблемот со електричната енергија е меѓународен проблем.

- Гледате четири години нема мрднато цената на струјата за разлика од пред некои 8 месеци четири до пет пати е зголемена на меѓународните берзи струјата а тука е иста. Така што граѓаните треба да бидат спокојни и воопшто да не стравуваат, рече премиерот.