Македонија
27. November 2020 - 11:23

Заев: Трајко, Миле, Спиро не се организатори на 27 април

Премиерот Зоран Заев во својот исказ пред судот изјави дека обвинетите за настаните од 27 не се организатори туку биле изманипулирани од Никола Груевски.

-Како човек кој беше жртва, логично мислам дека има организатор тој настан, но како информиран човек, не мислам дека главни осмислувачи, мотиватори и организатори се Миле, Спиро, Трајко. Според моите сознанија, овие луѓе се изманипулирани од Груевски и според мене, не мислам дека се организатори на тој громорозен настан, туку се изманипулирани од Груевски, изјави во судницата Заев.

Додаде дека не е коректно за правосудниот систем да се води ваков предмет за организаторите на 27 април.

На ваквиот исказ реагираше Обвинителката која го води предметот.

Според Вилма Русковска, сведокот не бил повикан да дава свои мислења за настанот туку да каже што слушнал и видел. 

Заев беше повикан да сведочи по барање на обвинетиот Трајко Вељановски.

 

Зоран Јаневски