Македонија
18. October 2021 - 1:18

Заев: Најдоброто победува и води пред ВМРО-ДПМНЕ во 30 општини

Во  30 општини СДСМ победува или има сериозно водство кажа вечерва претседателот на СДСМ, Зоран Заев на прес-конференција.
 
–  Во Струмица, Крива Паланка, Карпош, Центар. Шуто Оризари, Делчево, Крушево, Ресен, Македонска Каменица, Богданци, Берово, Кривогаштани, Пехчево, Демир Капија, Демир Хисар, Конче, Дебарца, Долнени, Куманово,  СДСМ победува или има водство. Поддршката која ја добивме е сериозна, тоа се илјадници гласови, и нема да дозволиме некој земјата да ја враќа назад. Главата горе, на крајот СДСМ и Коалицијата ќе имаат повеќе градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ, рече Заев.
 
Ги повика сите, и оние кои денес не излегле во вториот круг да дадат поддршка. Заев вели дека борбата продолжува.