Македонија
22. April 2021 - 14:29

Заев: Ја почитувам одлуката на Шекеринска да отстапи место за нови луѓе

Премиерот Зоран Заев на денешната прес-конференција ја коментираше одлуката на Шекеринска која најави дека нема да се кандидира повеќе за заменик претседател на СДСМ.

Тој изјави дека во договор со неа се договориле местото да го отстапат на избор за нови луѓе.

Шекеринска не поднесе оставка од позицијата заменик претседател на СДСМ, таа најави дека нема намера да се кандидира за трет мандат. Нејзината одлука ја почитувам.Таа е заслужна за влезот на нашата земја во НАТО и за многу важни процеси во државата.Таа е мој другар, другарка и без разлика каде ќе се најде во општеството или во СДСМ. Јас и Радмила и огромен процент од нашето членство се договориме дека треба да го обновиме раководството и да се даде шанса на нови луѓе, изјави Заев.