Бизнис
16. September 2019 - 14:12

Заев: Бизнисите повеќе произведуваат и извезуваат

Скокот од 15,6 проценти на извозот на стоки и услуги значи дека бизнисите произведуваат повеќе и ги пласираат нашите домашни македонски производи на странските пазари, напиша денеска премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук

Заев истакнува дека Владата го поддржува стопанството и економскиот раст, бидејќи тоа ќе значи повисок животен стандард и подобар живот за граѓаните.