Македонија
21. January 2020 - 12:00

За 40 проценти зголемен откупот на тутун во Пијанец во однос на лани

Во Пијанец за 40 проценти зголемен откупот на тутун во однос на минатата година.

Ова според Светлана Мановска, раководител на финансии во „Далија Табак” Делчево, се должи на подобрите услови за одгледување на тутунот поради што и тутунарите имаа подобри приноси.