Македонија
13. September 2015 - 13:01

Вонредна временска прогноза: Пеколен септември

Од вторник до петок (15-ти до 18 септември) подрачјето на Македонија ќе биде под влијание јужно воздушно струење и доста топла и сува воздушна маса од Медитеранот која ќе предизвика и доста топло време за овој дел од годината, соопшти Управата за хидрометеоролошки работи. 

Постепено опаѓање на температурата на воздухот се очекува од сабота  (19 септември), кога во текот на денот ветерот ќе го промени правецот во  северен.