Фудбал
20. February 2018 - 15:39

Во Шпанија се мести „на ангро“, уапсени 20 лица

Битката против местењето на фудбалски натпревари се разгорува. За таа цела одредени федерации но полициски бироа ангажираат најразлични експерти кои прават анализи и следат коефициенти. На тој начи шпанската полиција откри шема за местење натпревари во пониските фудбалски лиги во Шпанија.

Уапсени се  повеќе од 20 лица во полициската операција во понеделникот. Меѓу притворените има и фудбалери.
 
Имињата на уапсените не беа пријавени. Сомнителните дуели се од третата и четвртата лига во Шпанија и се играле во минатата и оваа сезона.
 
Кинески сајтови за обложување биле вклучени во шеми за местење на натпревари.
 
Шпанската лига потврди дека операцијата е заснована на информации собрани од аналитичари за сомнителни активности.