Живот
7. December 2016 - 16:29

Во Русија пронајден нацистички ковчег: Внатре черепи од непознати суштества

Во Адигеја, република во јужниот дел од Русија, во текот на археолошките ископувања е пронајден ковчег со амблем на Третиот Рајх.

Покрај ковчегот се наоѓале остатоци од непознати битија, пишуваат руските медиуми.

Остатоците во пештерата ги пронајде тимот на научникот Владимир Меликов уште пред две години, но откритието стана интересно кога се утврди дека на ковчегот стои знакот на Аненерба.

View image on Twitter

Станува збор за нацистичкиот институт кој го основаше Хајнрих Химлер 1935 година за да пронајде доказ дека ариевската раса некогаш владеела со целиот свет.

Институтот набрзо почна да се занимава со истражување на паранормалното и околтното, па теоретичарите на заверата набрзо заклучија дека черепите се доказ дека нацистите биле во контакт со вонземјанини.

View image on Twitter

Меѓутоа, руските археолозите тврдат дека остатоците немаат никаква врска со вонземјани туку дека станува збор за черепи од овнови кои водата и речните камења во толкава мера ги деформирале и исфрлиле на брегот.