Живот
25. December 2015 - 15:53

Во овој манастир има доказ дека постојат вонземјани! - Американците тврдат дека...

Американскиот портал „Huffington post“ пишува дека на фреската на Христовото распетие од 1350 година во Високи Дечан се наоѓа доказ за постоење на вонземјани. Поточно, на фреската може да се видат два чудни предмети од левата и десната страна на Исус.
 
Теории на заговор тврдат дека овие несекојдневни слики, всушност, се вселенски бродови, а со тоа сакаат да го докажат вонземскиот живот, но професот од Универзитетот во Њујорк, смета дека ова не е точно.
 
Според експертот за историја на уметност, овие необични и чудни детали се всушност небесни тела, пишува „Huffington post“.
- Колку и да изгледаат чудно овие детали за човечкото око, на фреската се гледа нешто сосема нормално, тоа се месечината и сонцето, изјавил италијанскиот професор од Катедрата за историја на уметност на Универзитетот во Њујорк.
 
На сликата на Карл Кривелиј "Благовештение со Св. Емидиј "од 1486 година, како и на сликата на „Малиот Св. Јован Крстител“ исто така постојат чудни неопределени елементи.
 
По заклучокот на италијанскиот експерт, ниту една од овие слики не покажува некои недефииран илетачки објекти.