Македонија
6. April 2020 - 11:02

Во Кочани почина едно лице од Ковид-19

Едно лице од Кочани починало од коронавирус потврди  градоначалникот на Кочани, Николчо Илијев.

Веста ја добил утринава од член на потесното семејство на починатиот. Семејството е во изолација и барало помош да се организира погребот. Општината е вклучена во помагање да се организира погребот.

-Последен пат се слушнав со него во четвртокот, ми кажа дека има болки и дека ќе го приклучат на апарати. Беше на Инфективното одделение во Скопје, ни рече Илијев.