Македонија
22. August 2015 - 9:11

Во Кичево „Калефест“ фестивал на електронска музика

На Кичевското кале - Китино Кале вечер ќе се одржи  7. фестивал за електронска музика  „Калефест“, настан кој ја обединува електронската култура и новитети со цел следење на светскиот тренд.
 
- Нашата редовна публика докажува и помага со својата енергија секое лето заедно да бидеме дел од глобалните процеси и е дополнителен мотив за секое наредно издание..., посочуваат организаторите на фестивалот.
 
На овогодинешниот седми по ред фестивал гости ќе бидат балканскиот супер стар Марко Настиќ, Никола Ризов, Флудер, Видиновски, ME.N.U, Деан Мицкоски, Димитри - МК, Роботникс, Марјан Виторијоски, Спектромански, Милан и Ултимуса, Станко Стевановиќ и Јордан Трајаноски (live).
 
Фестивалот се одржува во организација на „ДБР ГРУПА“ и во соработка со кичевските клубови „ИМИЏ“ и „МААЛО“, локалната самоуправа и приватниот сектор