Македонија
8. October 2015 - 14:48

Во Кавадарци 204 пензионери аплицирале за бесплатна бања и викенд

 Во Кавадарци за користење бесплатни бањско климатска рекреација и викенд, аплицирале 204 пензионери.  

- Кога е во прашање оваа поволност, нивно право беше  дали ќе заокружат дали сакаат бесплатна бањско климатска рекреација или викенд, или пак ќе ги заокружат и двете опции, информираше  денеска Весна Ѓорѓиева, раководител на подрачната единица на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување во Кавадарци. 

Како што соопшти Ѓорѓиева, меѓу нив имало и такви кои веќе биле на бесплатна бањско климатска рекреација.

- Задоволни се од тоа како поминале таму, па сакаат  да одат повторно. Но, предност имаат тие што воопшто не користеле ваква поволност досега, нагласи Ѓорѓиева.