Живот
11. July 2017 - 14:04

Во кал пронашле мистериозно животно: Кога го избањале останале во шок, затоа што тоа не било куче

Спасителите во кал, недалеку од Канари Варф во Лондон, пронашле некое животно, но тоа толку било прекриено со кал што никој не бил сигурен за кое животно се работи.

Мислеле дека несреќното животно е всушност кутре. Тоа во што биле сигурни е дека на мистериозното животно итно му е потребна нивна помош, пишува boredpanda.com.

spasena-lisica-4

Животното го извлекле од дупка и го однеле во болница во Есекс која е специјализирана за помош на дивите животни.

spasena-lisica-2

Откако го избањал, персоналот на болницата сфатил дека зад калта на прекриеното мистериозно животно всушност се крие прекрасна млада лисица која ја нарекле Мадси.

И дале храна и пијалак, а откако си ја повратила силата ја пуштиле во нејзиното природно живеалиште.

spasena-lisica-1