Македонија
11. December 2016 - 14:27

Во Гостивар до 13 часот гласале 18.528 лица

Излезноста во општина Гостивар до 13 часот е 24,2 отсто. Вкупно 18.528 граѓани го искористиле правото на глас, информира претседателот на Општинската изборна комисија (ОИК) Мустафа Муслиу.

Според ОИК, изборниот процес досега тече добро и не се регистирани застои или попречувања.

Во општина Гостивар се регистрирани 76.362 лица на 121 избирачко место. Сите гласачки места утрово беа отворени навреме, во 7 часот. Гостиварци за избор на пратеници на предвремените парламентарни избори во 6ИЕ се определуваат за една од деветте листи на три партии и шест коалиции.