Македонија
5. March 2021 - 12:14

Во делот на заболените имаме нов пик, ќе ги следиме препораките на Комисијата за нови рестрикции, кажа Заев

За евентуални нови рестриктивни мерки премиерот Зоран Заев кажа дека ќе ја чекаат Комисијата за заразни болести, во понеделник имаат координативен штаб на Владата каде што учествуваат министерот за здравство и членовите на Комисијата.

Во делот на заболените имаме нов пик којшто се јавува и овие бројки се очекува да се следат викендот за во понеделник да може да се донесат евентуални одлуки. 

- Не може да се каже дали ќе има нови рестриктивни мерки или не, ќе се следат бројките па потоа ќе се чека предлогот на Комисијата за заразни болести, рече Заев.