Македонија
9. July 2015 - 14:39

Во Дебар Маало ќе се вози со 30 километри на час

Во Дебар маало максималната брзина на движење на возилата ќе се ограничи на 30 километри на час. Оваа мерка е предвидена со проектот „Зона на мирен сообраќај“ што го спроведува општина Центар.

Зачестените сообраќајни несреќи, густиот сообраќај, постоење основно училиште и безбедноста на граѓаните, се причините поради кои се предлага воведување на популарно наречената „Зона 30“.