Македонија
1. August 2019 - 12:32

ВМРО-ДПМНЕ: Заев и Филипче подготвуваат најголем грабеж со новиот Клинички центар

Дали премиерот Зоран Заев и министерот за здравство се подготвуваат за најголем грабеж со најавата дека новиот Клинички центар ќе финансира со кредит земен од Комерцијална банка, а не од Европската банка за понова и развој, прашаа од опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

- Јасно е дека со избор на Комерцијална банка Заев не сака никој да го контролира процесот на трошење на парите од кредитот. Објавија дека новиот Клинички центар ќе чини половина милјарда евра без притоа да е изработен проект и без да кажат колку вкупно ќе платат граѓаните со комерцијалните камати - изјави Игор Николов, член на ИК на ВМРО ДПМНЕ.
 
Катерина Нешкова