Македонија
15. October 2019 - 13:48

ВМРО-ДПМНЕ: Владата ги води економијата и државата кон пропаст

СДСМ ја урниса македонската економија. Не сме на прав пат, а тоа го покажуваат и официјалните податоци и меѓународните институции како Светска Банка. Економските индикатори се катастрофални, а владата на чело со СДСМ ја води економијата и државата кон пропаст.

СДСМ единствено донесе разочарување и мизерија како кај граѓаните така и кај стопанствениците. Дека СДСМ ништо не работи доказ е катастрофалната реализација на капитални инвестиции кои заклучно со август изнесуваат очајни 28,16%.Дополнително, СДСМ на чело со Зоран Заев ги задолжи граѓаните за скоро 600 милиони евра, но резултати во форма на капитални проекти скоро и да нема.

Изградбата на патиштата стагнира, додека нови воопшто не се градат. Дека СДСМ воопшто не се грижи за инфраструктурата на државата кажува и фактот дека Македонија после 146 години остана без меѓународна железничка линија. Наместо да станеме држава со технолошки развиена и усовршена железница,државата со СДСМ стана железнички изолирана земја.

СДСМ пред да дојде на власт  ветуваше и гасификација но, ништо и од тој проект. Странските инвеститори ја заобиколуваат Македонија како дестинација за инвестирање токму поради фактот дека нема изградба на инфраструктури проекти кои се битни за стопанството и за развојот на државата. Познат е фактот дека компанијата „Фолксваген“ ја заобиколи Македонија и официјално објави дека ќе  инвестира во Турција. Зоран Заев и СДСМ единствено се грижат да нивните бизниси растат, додека граѓаните и стопанствениците се оставени сами на себе.

СДСМ мора да си одат што побрзо за да се случи обнова на Македонија која толку многу и е потребна. СДСМ на чело со Зоран Заев направи огромна штета како на економијата така и на државата и колку побрзо си заминат толку побрзо ќе се изгради и обнови се она што СДСМ го уништи.