Македонија
3. December 2020 - 17:39

ВМРО-ДПМНЕ на протест: Оставка на Заев, слобода на народот

Оставка на Заев слобода на народот-ова е пораката која ја упати ВМРО ДПМНЕ на денешниот протест.

Опозицијата реагира дека премиерот Зоран Заев се обидува да наметне нешто што е неприфатливо за македонскиот народ. Освен пред владата ВМРО-ДПМНЕ протестира и пред министерството за права и министерството за надворешни работи.

Утре ќе излезат на улиците низ 20 градови во земјава.

Елена Милошевска