Македонија
6. April 2020 - 21:04

ВМРО-ДПМНЕ: Мерките се задоцнети и со неправилна проценка

На послединот сет владини мерки реагираат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Мерките на Владата се задоцнети и со неправилна проценка се вели во реакцијата на ВМРО- ДПМНЕ. Економијата оди кон амбис, а Владата не презема ништо. Квази мерките кои ги најавија ќе остават 10.000 работници без помош. Неделувањето на власта веќе остави над 20% од вработените во државата без работа . Доколку нема суштинска помош за бизнисот ќе следи економска катастрофа и со масовно отпуштање и затворање на фирми.

На здравствено поле,  лекарите се борат голораки. Владата не обезбеди заштитна опрема и дозволи над 10 % од заразените да бидат лекари. Аматеризмот на власта мора да престане вели реакцијата на опозициската партија.