Македонија
1. August 2019 - 10:58

ВМРО-ДПМНЕ: Мерката „Зелена нафта“ е квази мерка

Мерката „Зелена нафта“ е квази мерка.

Власта на СДСМ продолжува без срам да ги лаже граѓаните.

Со мерката „Зелена нафта“ власта предвидува поделба на 55.000 картички за зелена нафта, а во Македонија има преку 100.000 регистрирани земјоделци.

Од оваа популистичка и неефективна мерка земјоделците нема да имаат никаква корист.

Со оваа мерка СДСМ не ги решава проблемите на земјоделците. Тие имаат проблем со пласманот и цената на нивните производи.

Поради лаги и лошите политики во земјоделието СДСМ треба веднаш да си замине од власт и да се распишат предвремени парламентарни избори.

ВМРО-ДПМНЕ кога ќе победи на предвремените парламентарни избори ќе започне ерата на реални мерки за македонското земјоделство.

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ