Македонија
17. October 2021 - 20:07

ВМРО-ДПМНЕ: Кршење на преизборниот молк, заплашување, бугарски воз и полнење на кутии во Сарај

Имавме избори со нерегуларности и нарушен изборен процес, соопшти Миле Левков, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ.

-Имаме отворени сомнежи за поткуп во Прилеп, Велес, Битола, Делчево, Неготино, делови од Скопје, Охрид. Имаме информации за бугарски воз и полнење на кутии во Сарај. Поднесовме приговори. Позитивно е што народот излезе и заокружуваше нова иднина. Нема да предвидуваме точни резултати, ќе почекаме тие да пристигнат. Во многу општини очекуваме да водиме и победиме, рече Левков.