Македонија
22. March 2019 - 10:14

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните земаат помала просечна плата за 1.200 денари

Криминалната власт на СДСМ и Зоран Заев ја уништи македонската економија и им донесе сиромаштија на македонските граѓани.

Просечната плата, наместо да расте, се намалува. Граѓаните земаат помала просечна плата и тоа помала за 1.200 денари.

Според податоците на ДЗС просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јануари 2019 година изнесува 24.517 денари. А, пак просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во декември 2018, изнесува 25.784 денари, со што сега има намалување за 1.200 денари.

СДСМ тотално потфрли на економски план. Заради лошите економски политики на власта, граѓаните се се повеќе сиромашни. Преку 500.000 граѓани живеат под прагот на сиромаштијата, а власта дополнително удира по нивниот џеб.

Дека СДСМ се неспособни говори и фактот што во јануари реализацијата на капиталните инвестиции изнесува срамен 1%, а извозот бележи пад од 1,9% споредено со минатата година. Да биде уште потрагично имаме пад од дури 12,6 проценти во ИТ индустријата.

Економската катастрофа која и ја приреди СДСМ на Македонија мора да запре.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ