Македонија
18. January 2021 - 16:09

ВМРО-ДПМНЕ: Двојното покачување на акцизата ја намалува конкурентната моќ на економијата

Народот со години ја плаќа казната за владеењето на Заев. Двојното покачување на акцизата ја намалува конкурентната моќ на економијата, но и буџетот на граѓаните.

Не се доволни покачувањата на акцизата за Заев, па на секој месец дена имаме покачување на цената на горивата од 1 до 3 денари.

Власта наместо да влијае на цените на горивата со помало или никакво зголемување, и намалување на акцизата, имаме рапиден скок на цените на горивата.

Заев ги ограбува граѓаните преку цените на енергенсите, а извршител во грабежот е РКЕ.

Заев спроведува систематски грабеж, како преку зголемените цени на горивата, така и преку зголемените цени на струјата и водата. И во целиот овој грабеж извршителот има име и презиме Марко Бислимоски, од РКЕ, партиски функционер на Заев и СДСМ.

Се додека партиски чиновници се на чело на РКЕ, се до тогаш ќе трае грабежот.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ