Македонија
4. March 2021 - 9:42

ВМРО-ДПМНЕ: Државава ја нема на листите на кои се гледа која земја колку вакцини има

Два милиони вакцини за Македонија се видливи само за Заев и Филипче, ама не и за граѓаните.

Филипче лаже, Заев лаже, веќе тоа на сите им е јасно.

Во другите земји има конкретни бројки на вакцини.

Србија два милиони, Црна Гора 37 илјади вакцини, Босна и Херцеговина 32 илјади вакцини, Албанија досега има набавено околу 33.000 вакцини.

Македонија ја нема на листите на кои се гледа која држава колку вакцини има, ја има во фуснота дека и дале донација.

Македонија ја има само на листите на починати од корона и тоа котира високо.

Во Македонија нема вакцини, ама ги има сите соеви на корона вирус.

Ова е недозволиво! За ова мора да се одговара!

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ