Македонија
10. May 2024 - 21:36

ВМРО-ДПМНЕ демантира дека разговара за ресори и поделба на власта со „Вреди“

Партиите нои ќе ја формираат идната Влада ги заземаат стартните позиции во преговорите за поделба на властa. Но,na претходно објавените неофицијални информации од Сител реагираа од ВМРО-ДПМНЕ од каде велат: 

„Демантираме дека е направена било каква распределба на ресори во идната влада. Во целост се неточни информациите објавени на Сител телевизија и замолуваме да се воздржи медиумот од предвремено лиферување на информации, со оглед на тоа што пред само неколку часа Коалицијата Твоја Македонија го овласти претседателот Мицкоски да преговара за составување на идната владина коалиција. Процесот ќе биде транспарентен и поради точноста на информациите замолуваме да се запазува на нивната веродостојност“, стои во демантот испратен од ВМРО-ДПМНЕ.