Македонија
7. December 2019 - 12:35

ВМРО-ДПМНЕ: Да се почитува ставот на Венецијанската Комисија

Опозициската партија на ВМРО-ДПМНЕ бара да се почитува ставот на Венецијанската Комисија за Законот за јазици. Според партијата, ова реномирано меѓународно експертско тело ги потврдило забелешките и критиките што граѓаните, но и ВМРО-ДПМНЕ ги давала во времето на носење на Законот. 
 
- Ставот на Венецијанската Комисија треба да се почитува особено затоа што сме земја што е на пат кон Европската унија, велат од ВМРО-ДПМНЕ. 
 
Катерина Нешкова