Македонија
5. јуни 2020 - 18:53

ВМРО-ДПМНЕ: Ако вирусот слабее, зошто народот се држи затворен 3 дена?

Ако Филипче и Заев велат дека сме ја победиле заразата и дека вирусот слабее, зошто тогаш го држат народот затворен три дена, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ откако министерот за здравство изјави дека вирусот слабее и дека најголемиот дел од новите случаи се шират во познати кластери.

„Се случува тотално фијаско во справување со кризата произлезена од корона вирусот. Бројката на новозаболени со Ковид 19 енормно се зголемува од ден на ден, а власта нема никаква стратегија. Додека луѓе умираат секојдневно, Филипче и Заев ни велат не умираат“, велат од ДПМНЕ на Мицкоски.

Од таму истакнуваат дека потребно е масовно тестирање и скрининг на ризичните групи, меѓу кои и здравствените работници.