Македонија
28. October 2020 - 17:20

Власта и опозицијата во преговори: Полицијата да не влегува во домовите

Предлогот на власта за забрана за собири и групирања во домовите со што се овозможува полицијата да влегува по станови и куќи без судски налог најверојатно ќе биде повлечен или преиначен, брифираат извори од власта и опозицијата. Во моментов течат неформални разговори на министерот Филипче, пратеници од СДСМ и од ВМРО за овој предлог за кого опозицијата вели дека е неуставен. По ова се очекува да бидат направени корекции на амандманот на СДСМ кој се однесува на новите мерки за справување со корона вирусот и од Комисиска расправа Законот за заштита на населние од заразни болести да премине на пленарна седница. 

 

Катерина Нешкова