Македонија
4. August 2020 - 21:41

Владимир Панчевски осуден на 3 и пол години затвор

Поранешниот претседател на скопскиот кривичен суд Владимир Панчевски е осуден на 3 год и 6 месеци затвор.

Пресудата доцна вечерва ја објави судијата Валентина Ѓорѓиевска од Велешкиот суд.

Одлуката беше донесена експресно по само 40-тина минути од завршните зборови на одбраната, обвинетиот и обвинителството.

 

Зоран Јаневски