Македонија
22. October 2019 - 13:58

Владата ќе ја забрза реализацијата на проектите пред изборите

 
Владата ќе почне активно да работи за побрза реализација на проектите пред да влеземе во предизборниот период, вели министерот за економија Крешник Бектеши. 
 
Тој смета дека предизборието ќе влијае на економската активност во земјава и токму поради тоа власта ќе се обиде  да имплементира и реализира во што поголем број на проекти со цел забавувањето на екомонијата да се сведе на минимум. 
 
 
Мирјана Јовеска