Бизнис
18. September 2023 - 12:41

Владата ќе ги замрзне цените

Маркетите ги отстранија производите со акциски цени и повеќе нема промоции на продуктите. Со стапувањето на сила на владината одлука се забрануваат сите промотивни акции на прехранбени производи. Надлежните сметаат дека токму на овој налин се правеле манипулаци исо цените и се избегнува можноста за намалување на цените и нивно замрзнување.

Од утре почнува одлуката за замрзнување на цените со намалување од 10% за околу 50 основни производи.