Интернет
25. August 2016 - 9:34

Вклучете ја скриената опција на Фејсбук за подобри фотографии

Доколку сакате фотографиите да ви изгледаат подобро, направете ги следните неколку чекори.

Да потсетиме, Фејсбук автоматски ја менува големината на фотографиите што ги поставувате на својот профил, а вие може да им ја наместите големината во поставките.

На Фејсбук апликацијата на андроид, одите на news feed и притиснето го копчето „more", кое изгледа како две хоризонтални црти. Изберете „help“ и во поставките одберте ја опцијата „Settings“. Изберете вчитување на ХД фотографии.

Ако користите Фејсбук апликација за ајФон притиснете го копчето на врвот од екранот кое изгледа како три линии. Во поставките изберете „Settings account“, a потоа Видеа и фотографии. Под поставките за ФОтографии изберете го копчето за вклучување на ХД.

Инаку, Фејсбук на својата страница „Помош“ советува фотографиите да ги поставите на 720, 960 или 2048 пиксели.