Свет
14. September 2015 - 13:14

Видео од директна борба со Исламска држава!

Исламската држава во Јемен им ја отсече главата на десетици војници од Емирати, кои избегале од војната во Јемен после ракетниот напад и убиство на 240 војници на коалицијата предводена од Саудиска Арабија.
 
Повикувајќи се на извори од безбедносните служби во Јемен, медиумите објавија дека тоа е направено во соработка со саудиските разузнавачки служби.
Претходната недела, армијата на Јемен уби околу 300 странци кои учествувале во нападот врз нивната база.
 
На другата страна велат дека загубиле само 85 војника во нападот.