Македонија
21. January 2018 - 13:55

Вербална и физичка пресметка на Грци со Македонци на протестот во Мелбурн

Грчка организација во Мелбурн денеска организираше протест под мотото „Не за продажба на името Македонија и Македонија секогаш ќе биде грчка“, каде учествуваа повеќе од 2.000 припадници.

За време на протестот група Македонци седеле во непосредна близина на Грчкиот конзулат, при што штом биле видени од демонстрантите настанала вербална и физичка пресметка.

Веднаш интервенирала полицијата и за кратко време тензиите се смириле.