Спорт плус
30. August 2015 - 15:27

Велосипедист во кома по пад на Вуелта

Белгискиот велосипедист Крис Бекманс се наоѓа во тешка кома откако се повреди на 8. етапа од шпанската трка Вуелта. 

Бекманс беше дел од групата која масовно падна на 50 километри од целта и има три скршени ребра и внатрешно крварење во белите дробови. 
Поради тоа лекарите го држат во вештачка кома за да можат да му изведат оперативни зафати.