Ракомет
13. јуни 2019 - 15:17

Вардар добива 14 милиони денари ваучер

Агенцијата за млади и спорт соопшти кој клуб колку ќе добие од поделбата на ваучерите. Очекувано, најголема сума на пари ќе добие Европскиот и шампион на Македонија, тимот на РК Вардар.
 
„Црвено – црните” ќе добијат 14.милиони денари (230.00 евра), најмногу од сите спортски колективи. По Вардарци следуваат тимовите на Металург со 12 милиони денари, Еурофарм Работник 11, Пролет 8..
 
Фотографија, кој клуб колку ќе добие од Агенцијата за млади и спорт: