Живот
28. July 2019 - 9:22

Ужасна трагедија во Германија: Бик уби татко и син, полицијата го застрела за да ги извлече телата

Во германското место Глајсенберг во Баварија се случи ужасна семејна трагедија.

Имено бик уби татко и син. Прво на пасиштето, без причина бикто го нападнал синот и го усмртил.

Кога таткото забележал дека синот се задржал и го нема неколку часа, тргнал да го бара. Кога стигнал на пасиштето да види за што се работи бикот се залетал во него и го убил на самото место.

Зошто бикот станал агресивен не е јасно, но полициајта соопшти дека можеби сакал да го брани своето стадо зошто на паша имало и неколку крави и телиња.

Полицијата била принудена да го убие животното за да ги извлечат телата на несреќните фармери.