Живот
21. November 2017 - 22:13

Ужасна смрт на воен ветеран: Ја преживеа Втората светска војна, умре злоставуван во дом

Вознемирувачки снимки фрлија ново светло врз смртта на Џејмс Демпси, ветеран од Втората светска војна од Вудсток, Џорџија, кој почина во домот за стари лица во Атланта во 2014 година.

Скриената камера поставена од страна на семејството на Демпси покажува дека персоналот од болницата го злоставувала пациентот кој повикувал помош.

Од неговата смрт, овој деом за нега на стари ја отпушти сестрата Ванда Наклс, како и уште една медицинска сестра.

Откако годинава беше објавено ова видео, домот за стари лица ја загуби лиценцата за работа.