Живот
28. July 2015 - 20:53

Ужас: Татко ја прегази својата едногодишна ќерка

Ужасна трагедија се случи во Лизинг во Корушка каде 39-годишен татко ја прегазил својата 20 месеци стара ќеркичка/

Тешко повреденото дете веднаш е префрлено со санитетски хеликоптер на клиниката во Клагенфурт.

До несреќата дошло кога таткото со својот автомобил сакал да излезе од дворот. Притоа не ја забележал ќерката во тревата од неговата десна страна.

Автомобилот го удрил девојчето и тоа паднало под десното задно тркало кој поминал преку неа. Спасувачката екипа веднаш и пружила прва помош и со хеликоптер е префрлена во болницата во Клагенфурт.

Не е соопштено во каква состојна е девојчето.

Полицијата на самото место му направи алкотест на таткото кој бил бо шок и тешка психичка состојба. Резултатите од тестот покажале дека несреќниот човек воопшто не пиел и во крвта имал 0,00 промили алкохол.